יבוא עץ לבניין

יבוא עץ לבניין

עץ הוא חומר גלם נפוץ במיוחד. אפשר למצוא אותו בשולחנות, בכיסאות, בארונות, שידות, מיטות, פרגולות, דקים ועוד ועוד מוצרים שכולנו משתמשים בהם. כמו כן נעשה שימוש רב בעץ במסגרת ענף הבנייה. מאחר שישראל היא מדינה יחסית קטנה, ואין בה יותר מדי מקום פנוי לעצים, חלק גדול מחומר הגלם הזה מגיע לארץ מכל רחבי העולם. בעמוד זה תוכלו למצוא מידע על סוגי העצים המיובאים לישראל, המדינות שמהן הם מגיעים והדרך הטובה ביותר למצוא את העץ האידיאלי עבורכם.

עצים גושניים ועצים רכים

החלוקה העיקרית של עצים מיובאים לבניין היא לעצים גושניים ועצים רכים. בקטגוריה הראשונה ישנם עצים מסיביים שמתאימים לבנייה של משקופים, רצפות עץ, דלתות, דקים, חיפויי קיר ועוד. בקטגוריה השנייה העצים רכים ביחס לעצים גושניים אבל עדיין חסונים ועמידים לשנים רבות. בין השאר נעשה שימוש בעצים רכים לטובת מסגרות לחלונות, ריהוט פנים וגם כשבונים פיגומים לאתרי בנייה.

אילו עצים מיובאים לארץ?

יבוא עץ לבניין הוא תחום נרחב במיוחד. בין העצים שמיובאים לישראל בולט במיוחד האורן הפופולרי מאוד אשר מגיע גם מקליפורניה, גם מרוסיה וגם מפינלנד (וגם גדל בארץ, אגב). עץ נוסף שנעשה בו שימוש בענף הבנייה על כל תת הענפים שלו הוא האלון – חלק מעצי האלון מיובאים מאירופה וחלק גדלים בארה"ב ועושים את דרכם אלינו ממדינה זו. גם הצפצפה יכולה להיות ממקור אירופאי וגם ממקור אמריקאי.

עוד עץ שניתן למצוא במחסני היבואניות השונות הוא המייפל, שמוכר גם בשם אדר. מייפל הוא הסמל הלאומי של קנדה, אבל צומח גם במדינות נוספות. עץ בוק מיובא למשל מגרמניה, ואילו עצי אגוז שגם הם נפוצים לצורך ייצור מוצרים לבנייה ולמגורים מיובאים לארץ מאפריקה ומאירופה.

יערות האמזונס הם עוד מקור לעצים לבנייה. בפרט מגיעים אלינו מברזיל עצי האיפאה. עצים טרופיים אחרים הם הטיק שצומח למשל בבורמה, והאירוקו שגדל במדינות מזרח אפריקה.

יבוא אחראי וכריתה מבוקרת

בעידן שבו משבר האקלים הופך לממשי מיום ליום, וכשהתרומה של העצים לצמצום זיהום האוויר ותופעות בעייתיות אחרות ברורה, חשוב מאוד למצוא איזון בין צרכי ההווה לבין האחריות לשמירה על כדור הארץ כך שישרת אותנו גם בעתיד.

בשנים האחרונות יותר ויותר מדינות מיישמות מדיניות של כריתה מבוקרת ואחראית – כזו שמאפשרת ליערות להצמיח את עצמם מחדש גם אחרי שחלק מהעצים נכרתים לטובת כל המוצרים החיוניים לנו. בהתאם יבוא עץ לבניין ע"י חברות אחראיות מבוסס על כריתה מבוקרת.

איך למצוא את העץ האידיאלי לכל צורך?

יבוא עץ לבניין מחייב היכרות מצוינת עם מגוון רחב מאוד של שווקים במדינות שונות באירופה, אפריקה, דרום אמריקה, צפון אמריקה ואסיה. יבוא עצים נשען גם על ניסיון, כדי לספק את הסחורה האיכותית ביותר שאפשר במחירים נמוכים ככל האפשר.

בהתאם ההמלצה לכל מי שזקוק לעצים, לכל צורך שהוא, היא להתנהל מול חברת יבוא עצים לבנייה עם ניסיון נרחב. במחסנים של חברה כזו ניתן למצוא מגוון רחב של עצים מכל הסוגים, ובנוסף תוכלו לקבל ייעוץ מקצועי שיעזור לכם להבין מהי הבחירה הנכונה ביותר בהתאם לצרכים הספציפיים שלכם.

אולי יעניין אותך גם

בחירת סוג עץ לדק

איך בוחרים סוג עץ לדק?

בשנים האחרונות עושה רושם שבכל גינה אשר נדרוך נמצא את עצמנו בשלב כזה או אחר פוגשים בדק. דקים הפכו להיות בחירה נבונה של צרכנים בתהליכי הקמת גינה וניתן למצוא אותם גם ברחבי כיכרות וערים מרכזיות.

בחירה נכונה של סוג העץ לדק עתידה להשפיע על אורך החיים שלו, על שמירת המראה שלו וכמובן על הכיס שלכם.

בשורות הבאות נסקור את סוגי הדקים המובילים בישראל, נתמקד על נושא התחזוקה, המחיר וכמובן העמידות. כמו כן, נספק הצצה גם על דק סינטטי שכובש את ישראל בשנים האחרונות.

אז איך בוחרים נכון אתם שואלים? זה נשען על מספר פרמטרים מרכזיים שרצוי לבחון בטרם עושים את הבחירה, קראו בקפידה והשקיעו בתבונה.

הדק הנפוץ בישראל – דק אורן

מדוע דק אורן הוא השכיח ביותר בנופי ארצנו? התשובה היא פשוטה – המחיר שלו כמובן. מטר רבוע של דק אורן ינוע בין 300-400 ש"ח. האם זה רק המחיר? לא. דק העשוי עץ אורן נראה מעולה בשנים הראשונות (גם כעבור מספר שנים אם מתוחזק כראוי). עץ האורן נפוץ מאוד בארצנו ואנחנו אוהבים לראות אותו בעיניים.

החסרון הגדול של הדק הזה הוא חוסר העמידות שלו בפני מפגעי מזג האוויר. שמש ישירה ועוצמתית תפגע בעץ לאורך זמן. לכן, אם הדק חשוף לשמש ישירה ואין באפשרותכם לתחזק את העץ אחת ל6-12 חודשים אז אולי הוא לא הבחירה המושכלת עבורכם. מתי כדאי להתקין דק אורן? כאשר הוא ממוקם באזור מקורה (מתחת לפרגולה או גג), כאשר בעל הנכס הוא הנדימן שיודע לתחזק עצים בצורה טובה או כאשר התקציב אינו מאפשר בחירה טובה יותר.

דק העץ המומלץ בישראל

במרבית המקרים כאשר תשוחחו עם מתקין של דקים ותאמרו לו שאין לכם בעיית תקציב אז הוא ימליץ לכם על דק מעץ איפאה, מדוע? מכיוון שזה דק שנראה נפלא, הוא עמיד יותר מעץ האורן ואפשר אפילו לפרק אותו ולהרכיב כעבור מספר שנים במקומות אחרים.

מה המחיר שלו אתם שואלים? כפול ממחירו של דק אורן. האם ההפרש הגדול שווה את זה? זה כבר תלוי בכם. גם דק איפאה לא חף מפגעים ונזקים וגם אותו יש לתחזק אחת למספר שנים.

אז האם בשורה התחתונה הוא שווה את ההייפ שסובב אותו? כנראה שכן.

דק איפאה יכול להיות תחת שמש ישירה (אם כי גם עבורו זה לא אידיאלי), וכדאי לתחזק אותו כל שנתיים או שלוש.

דק סינטטי

דק סינטטי הוא הלהיט של השנים האחרונות. כמובן שישנם סוגים שונים של דקים סינטטיים, אך כאן נתייחס לדקים איכותיים של חברות מובילות. כאשר הכוונה היא לדק שמיובא מאוסטרליה, קנדה, אירופה או ארצות הברית.

דק סינטטי כשמו כן הוא, עשוי מחומרים שאינם טבעיים. הוא אינו זקוק לתחזוקה ויכול לעמוד בפני כל מזג אוויר.

מחירו של דק סינטטי הוא דומה מאוד למחירים של דק איפאה, כאשר אפשר לבחור דקים סינטטיים מתוך קטלוגים ישנים יותר ולזכות להנחה במחיר. כמו כן, ניתן לבחור אותו במגוון גדול של צבעים ועיצובים, כאשר חלקם זהים לעיצובם של דקים מעץ.

 

לסיכום,

מה הדק המועדף? זה כבר שיקול של תקציב, יכולות אישיות והעדפה עיצובית. ניתן לשמר כל דק, כאשר דק העשוי עץ אורן יהיה מאתגר יותר. דק איפאה הוא בהחלט אופציה מצוינת עבור מי שיש באמתחתו תקציב מתאים ודק סינטטי הוא האופציה העדיפה על עצלנים.